Почина най-възрастният клоун в света Флойд Крийкмор
Почина най-възрастният клоун в света Флойд Крийкмор / Thinkstock/Getty Images

Флойд "Крийки" Крийкмор - бивш собственик на ранчо в Монтана, който държи рекорда за най-възрастния действащ клоун в света, е починал на 98-годишна възраст, предаде Асошиейтед прес.

Крийкмор е починал в дома си в Билингс, Монтана, от усложнения на сърдечносъдово заболяване, съобщава синът му Дейв Крийкмор.

През 80-те години на миналия век Флойд "Крийки" Крийкмор заменя дейността си в ранчото с червен нос и оранжева перука. Крийки се присъединява към "Шрайнърс", които организират циркови представления, за да набират средства за болниците си, и посвещава хиляди часове на развличането на болни и здрави деца.

През 2012 г. 95-годишният тогава Крийки намира място в Книгата на рекордите на Гинес като най-стария действащ клоун в света. Прекаран по-рано инсулт пречи на Крийкмор да жонглира, но въпреки това той редовно слага разноцветното си сако и жълта шапка, за да показва фокуси на млади и стари.

Крийки прекратява клоунската си кариера през същата година след смъртта на съпругата си от 74 години Бети. Флойд Крийкмор продължава да посещава сбирките на "Шрайнърс", но никога повече не слага клоунския грим. До последно обаче по думите на Дейв Крийкмор баща му запазва страстта си към клоунадата.

Източник: БТА