Жаклин Толева от Коалиция „ДЕСНИТЕ” – десните решения за достоен живот
Жаклин Толева от Коалиция „ДЕСНИТЕ” – десните решения за достоен живот / Коалиция „ДЕСНИТЕ”

С концерт на известната българска група „Банда дел падре" от Коалиция от партии "ДЕСНИТЕ" поздравиха кюстендилци в понеделник вечер. „Избрахме тази група, защото младежите-музиканти в нея са пример за родолюбие - те са завършили музикалното си образование в чужбина, но са се върнали да работят във и за България", обясни водачът на листата на КП"ДЕСНИТЕ" за 10-ти Кюстендилски избирателен район Жаклин Толева. / Снимка- Теодора Сърбинска /


Самата Жаклин Толева е председател на Български демократически форум (БДФ) - една от трите политически сили в състава на КП "ДЕСНИТЕ", доказала се през годините като дясна патриотична сила, отстояваща българските национални интереси.
„Още като студентка по право в първи курс през 1989 г. баща ми ме въведе в политиката с идеята, че има нещо по-голямо от личните интереси и това е службата за хората, за обществото и за Отечеството. От тогава винаги съм се старала да дам своя принос за промяната на България", споделя Жаклин Толева, която е дъщеря на известния богослов, философ и общественик Ваклуш Толев. Явява се като водач в Кюстендилския избирателен район от Коалиция "ДЕСНИТЕ", защото счита, че десните избиратели останаха без автентично представителство. „А това са тези хора, които вярват, че държавата не трябва да контролира нито икономиката, нито индивида. Че нейната цел е да не допуска монопол върху властта по начин, който би бил опасен за социалните групи. Защото от години точно това наблюдаваме - монополизиране на властта от няколко политически субекта в ущърб на обществото. Това искам да променя. В политиката почтеността е възможна!", казва Жаклин Толева.
„Ние сме убедени, че държавното управление се нуждае от компетентност, политическа воля и почтеност - в избора на хора за нашите листи сме търсили тези качества", посочват от Коалиция "ДЕСНИТЕ". Листата за Кюстендил е регистрирана с кюстендилците - инж. Любомир Стойков, Антон Васев, Васил Лепопелски и Любка Пандурска.
А в програмата им е заложено да работят за достоен живот на всеки българин, като за целта предлагат спешни реформи в здравеопазването и образованието, децентрализация за по-силно местно самоуправление, както и редица стимули за развитието на икономиката. „Защото животът не може да е достоен, ако е живот от подаяния"- категорични са десните.
• Акценти в политиката по Здравеопазване са - въвеждане на заместващо здравно осигуряване и поставяне на НЗОК в конкурентна среда; вдигане на разходите за здравеопазване от 4,1 на 6% от БВП чрез подобряване на събираемостта на здравните вноски; пълно поемане на Спешната медицинска помощ от държавния бюджет; прилагане на бюджетно финансирани програми за здравна промоция, скрининг и профилактика; достойно заплащане за труда на лекарите;
• Социална политика - политики за защита на семействата с деца; насърчаване на алтернативни методи за заетост на майки с малки деца; създаване на социална национална програма „Децата на България"; достъпна среда за хората с увреждания и насърчаване на използването на техния човешки потенциал в пазара на труда; пълно съответствие между вноските и получаваните пенсии;

 

 


• Труд и индустриални отношения - създаването на национални дългосрочни програми за непрекъсната квалификация; програми за предприемачество; трудово законодателство, което да отчита спецификата на малките фамилни предприятия;
• Икономическа политика - облекчаване на данъчната тежест за гражданите и бизнеса; прекратяване злоупотребите на монополите; освобождаване на малкия и среден бизнес от бюрокрацията и корупционния натиск; създаване на условия за растеж на икономиката и на доходите; оздравяване и развитие на енергетиката.
Коалиция „ДЕСНИТЕ" са категорични, че ще работят за инвестиране в Кюстендилския район като център на трансгранично сътрудничество. Затова водачът на листата Жаклин Толева посети и Босилеград за среща-разговор с българското национално малцинство върху темите за стимулиране на сътрудничество в областта на бизнеса между двата района, както и за необходимостта от конкретни законодателни промени по отношение на българите зад граница.