Кулинарна „юбилейка” бележи 90-те години на „Арсенал”
Кулинарна „юбилейка” бележи 90-те години на „Арсенал” / Архив

Специална юбилейна курабийка - т. нар. „юбилейка", ще радва арсеналци и техните гости на празничните шатри на фирмения стадион на 10-ти октомври.

На тази дата ще бъде традиционният арсеналски празник, който тази година е и юбилеен - навършват се 90 години от установяването на фирмата в Казанлък.

Кулинарната изненада е дело на ръководителката на „Столово хранене" в „Арсенал"-  Йонка Велчева. Тя и колегите й вече подготвят специалната пресформа за курабийката с амбицията да я превърнат в кулинарен акцент на празника.
Сладката „юбилейка" ще е с бранда на „Арсенал" и всеки желаещ ще може да си я закупи на символична цена.
Рецептата на юбилейната курабийка се пази в тайна, но това, което е гарантирано от Йонка Велчева и колегите й сладкари в „Арсенал", е качеството й и атрактивният й вид.


Над 30 хиляди кебапчета и кюфтета ще очакват арсеналци и техните гости за традиционния празник на фирматаи тази година.
Отделно от това, празничните кулинарни шатри ще предлагат и богато разнообразие от безалкохолни напитки, бира, кафе и други изненади.
Многото работа около празника на фирмата не плаши   арсеналските кулинари и готвачи, които ежеднево приготвят храна за  5 хиляди души.

По традиция празникът на най- голямата фирма от ВПК в България е Ден на отворените врати, в който всеки, който пожеале може да я посети и разгледа богата колекция  на фирмения музей и да присъства на празничните прояви.

Спортни прояви, междуфирмени турнири, юбилейни срещи, среща на най-добрите арсеналци,  предшестват кулминацията на празника. На самия ден за ветерани и настоящи работещи във военната фабрика ще пеят Орлин Горанов,  Кристина Димитрова, Руслан Мъйнов. Вечерта управата на фирмата дарява и спектакъла на казанлъшкия театър "Ъндърграунд" на Христо Бойчев за своите работници и служители.