Спецакция за безопасност на пътя
Спецакция за безопасност на пътя / Dariknews.bg,архив

Специализирана полицейска операция по безопасност на движението, насочена към контрола над водачи на моторни превозни средства, използващи мобилен телефон по време на шофиране бе проведена днес на територията на Стара Загора.

За времето от 09:00 ч до 14:00 ч са проверени общо 59 моторни превозни средства, както и 2 пешеходци. Констатирани са 61 нарушения, от които 5 акта - 2 за преминаване на червена светлина на светофарната уредба, за отнемане на предимство на пешеходец - 1 бр., за неправилно паркиране и нередовни пътни документи - 1 , за използване на мобилен телефон и нередовни пътни документи също 1

Наложени са общо 56 глоби с фиш. От тях 38 са за водачи на леки автомобили, използващи мобилни телефони по време на шофиране, за неизползване на обезопасителен колан - 1; за неправилно движение по пътното платно - 1 бр; за нередовни пътни документи - 1; за неправилно паркиране са санкционирани 12 водачи; за неспазване на пътни знаци и сигнали -1 и 2 глоби за неправилно пресичащи пътното платно пешеходци.