Ясни са причините, довели до смъртта на осмокласника от Американския колеж
Ясни са причините, довели до смъртта на осмокласника от Американския колеж / снимка: Dariknews.bg, архив
Ясни са причините, довели до смъртта на осмокласника от Американския колеж
75193
Ясни са причините, довели до смъртта на осмокласника от Американския колеж
  • Ясни са причините, довели до смъртта на осмокласника от Американския колеж

Момче в осми клас е починало вчера по време на час по физическо в Американски колеж в столицата, съобщиха от училището. Причината за смъртта на ученика е тежка вирусна пневмония, която е довела до миокардит, съобщиха за „Дарик" от Съдебна медицина в Александровска болница, където е извършена аутопсията на момчето.

От колежа обясниха, че момчето е било на един от уредите в редовен час по физическо. Осмокласникът се е чувствал добре, преди да се случи трагедията, но изведнъж се е свлякъл на земята.

От колежа поясниха, че са извикали линейка, но за да бъде транспортирано момчето по-бързо до лечебно заведение, то е било откарано с личния автомобил на един от учителите до болница „Грийнберг", където е починало.

От Съдебната медицина в Александровската болница обясниха, че става дума за много тежка вирусна пневмония, която дава усложнения. За съжаление при млади хора и при такива в напреднала възраст подобна пневмония протича много бързо, твърдят специалистите и допълват, че тя може да се развие в рамките на един ден. Все още не е ясно дали момчето е имало някаква симптоматика в последните дни.

Междувременно президентът на колежа Пол Джонсън е разпратил писмо до всички родители, в което казва, че по време на редовен час по физкултура и спорт вчера, ученикът Денислав Тодоров е колабирал. Въпреки оказаната първа помощ от преподавателката по спорт, училищният лекар и медицинската сестра, смъртта на Денислав е установена малко по-късно в медицински център „Грийнберг".

Незабавно са започнати процесуални действия от компетентните органи, на които колежът оказва пълно съдействие. Президентът посочва още, че осмокласниците са били информирани тази сутрин на среща в аудитория „Уитакър". Учениците от останалите класове са информирани на обща среща през втория учебен час.

Джонсън казва, че училищните психолози на училището са на разположение на децата.