В. Шаламанов: МО ще съдейства за прехвърляне на казармата към Общината
В. Шаламанов: МО ще съдейства за прехвърляне на казармата към Общината / пресцентър - ОА

Областният управител на Благоевград Димитър Димитров и кметът на общината Атанас Камбитов проведоха среща с министъра на отбраната Велизар Шаламанов. Тримата обсъдиха въпросът с прехвърлянето на 67 дка земя от имота на бившето военно поделение в Благоевград към активите на Общината.

"Приветствам общите Ви усилия за прехвърляне собствеността на бившето казармено поделение на община Благоевград и категорично заявявам, че Министерството на отбраната подкрепя Вашата инициатива и ще съдейства за реализирането й.", заяви Велизар Шаламанов.

"Имаме план за действие, приоритет номер едно за министерството е нормалното функциониране на поделението, а за вас, като община, да реализирате инвестиционните си намерения", допълни Шаламанов. От своя страна кметът на Благоевград Атанас Камбитов припомни намерението на общинска администрация на мястото да бъде изграден експо-център, музей на Македоно-одринското опълчение, парк за отдих и спорт. Областният управител на Благоевград Димитър Димитров декларира готовността за пълно съдействие по случая.

Процедурата по прехвърляне на част от бившата казарма в Благоевград бе стопирана от предишното правителство. Въпреки подписано споразумение с ексминистъра Аню Ангелов от МО поискаха над 2400 000 лева за реализиране на министерски проект.