Обучават членовете на СИК за експерименталното машинно гласуване
Обучават членовете на СИК за експерименталното машинно гласуване / archive.dariknews

Обучение за експериментално машинно гласуване на предсрочните парламентарни избори ще се проведе на 1 октомври от 17:00 часа в зала „Плевен" на Областна администрация. В него ще участват по трима представители на секционни комисии, в които гражданите ще имат възможност за дадат своя вот и чрез машинно гласуване.

В област Плевен експериментално машинно гласуване ще има в  45 секции в Плевен, 7 в Долна Митрополия и 8 в Червен бряг. Обучението ще се проведе от представители на фирмата „Сиела", която по време на европейските избори през май тази година отново отговаряше за експерименталното машинно гласуване.

15-ти Плевенски многомандатен избирателен район е един от петте в страната, избрани от Централната избирателна комисия за провеждане на експериментално машинно гласуване на 5 октомври. То е по желание на избирателя и не заменя стандартния вот. Гласовете, подадени чрез машинно гласуване, няма да бъдат отчитани и да влияят на изборния резултат. Валиден е единствено вотът, при който избирателят изразява предпочитанието си на хартиената бюлетина.