Билетна каса и по-приятна обстановка в ДКС В. Левски
Билетна каса и по-приятна обстановка в ДКС В. Левски / DarikNews.bg, архив

Дългоочакваният ремонт на пространството пред Двореца на културата и спорта във Велико Търново предстои да започне. Това каза директорът Таня Димитрова, но не се ангажира с конкретни срокове. Засега новото ръководство е предприело мерки за обезопасяването на разрушените стълби, като най-опасните участъци са изолирани. За първите два месеца от своето управление Димитрова е предприела козметичен ремонт на спортната зала. „Сградата е почистена, измита, сменени са вратите. Всичко изглежда коренно различно”, посочи  тя.

По нейна инициатива ще се проведена среща с главния архитект на Общината. Проведен е разговор за създаването на естакади за скейбордисти и велосипедисти в пространството пред ДКС. „Проектът е идейно подкрепен и има възможност за почти безвъзмездно поставяне на съоръженията”, каза Таня Димитрова. Причината за тази инициатива е желанието на децата от тази част на града да спортуват. По думите на директора, така подрастващите рушат стълбите и дори фоайето на спортната зала. „Има и такива млади търновци, които нанасят поражения съвсем нарочно. Това е видно и от поставените камери”, коментира Димитрова.

Атрактивен културен календар и по- приятна обстановка обеща новият директор. „Моето лично желание е да събудим ДКС за културни мероприятия. Спортните имат своя пик, залата е добре позната на всички. Тя обаче предоставя страхотни възможности за културни прояви с добрата си акустика”, каза още Таня Димитрова.

За улеснение на гражданите, които живеят в тази част на града, в спортната зала вече работи билетна каса. От там могат да бъдат купувани билети за различни концерти, спортни и културни събития. Касата ще работи всеки ден от 10:00 до 18:30 ч.