Aдв. Анна Бистричка: Промяната идва от самите нас
Aдв. Анна Бистричка: Промяната идва от самите нас / личен архив

Анна Бистричка е кандидат за народен представител от коалиция "Реформаторски блок". Тя е под № 3 в листата за 1-ви МИР - Благоевград. По професия е адвокат. Родена е и живее в Благоевград.

„За себе си взех решение, аз ще участвам в тази промяна. Сила ми дават приятелите, моята дъщеря и всички, които вярват, че техният глас е важен. Като кандидат за народен представител от Реформаторския блок вярвам, че е време тази промяна да се случи. Нека в Народното събрание, влязат политици, на които хората от Благоевград и региона вярват.

По думите на адв. Анна Бистричка в разгара на предизборната кампания за предстоящия парламентарен вот, всяка политическа формация ще се опита да ни убеди, че именно тя заслужава да бъде част от бъдещото Народно събрание. Един от способите за това е включването на нови лица в политическата надпревара, като израз на воля за промяна на политическото статукво в държавата.

"Моментната ситуация у нас има крещяща нужда от нови хора, които да работят за изцяло нов облик на България, като част от голямото европейско семейство. Хора, които да внедрят модерни и адекватни политически идеи, адаптивни към динамичната обстановка в целия Европейски съюз. За съжаление днес се наблюдаваме явен дефицит на политици, които да бъдат проводник на иновативни и доказано работещи управленчески практики.И аз, като всеки български гражданин, съм разочарована от състоянието на здравеопазването, от образователната система, от вътрешния ред и сигурност, от правосъдието и от всички онези сфери, които би трябвало да са приоритетни в една нормална и съвременна европейска държава. Това което ни се случва в момента е всичко друго, но не и нормално! Обикновеният български гражданин е напълно обезверен. Всички имаме усещането, че живеем в една паралелна и изкривена реалност, на фона на развитите европейски страни, че държавата окончателно е абдикирала от своите задължения спрямо нас - обикновените граждани.  За целта спешните реформи във всички сфери на обществения ни живот са по – необходими от всякога” казва  адв. Анна Бистричка.

Реформаторския блок в своята програма е разработил основните, постижими  цели на тази реформа и средствата за тяхното постигане.

-    Справедлива съдебна система, която да бъде независима и освободена от политически натиск и корупция;
-    Качествено и достъпно образование за всички;
-    Облекчения за бизнеса;
-    Нов кодекс на труда за повече работни места;
-    Сигурност и справедливост за парите на хората, пенсиите, здравеопазването;
-    Гражданско участие във вземането на решения;
-    Подобряване имиджа на България в Европа и света.

„Преди всичко аз съм родител. Родител на дете, което е в началото на своят професионален път в България. Вече се чувствам безсилна да търся начини да мотивирам детето си да остане да работи и да се развива тук, да се опитвам да оправдая тази безперспективност пред младите хора, завършващи висшето си образование. Сега съм по-мотивирана от всякога и то не като бъдещ политик, а като майка! Надявам се, че този път ще направим правилния избор.

„Ако сме много тези, които вярваме в промяната, ако искаме да вървим заедно по този път, нека гласуваме. Възползвайте се от правото си на преференциален вот и гласувайте с бюлетена № 7 – РБ и преференция № 3 – за адв.Анна Бистричка.

Аз вярвам: Промяната идва, когато я желаем и започва от всички нас.