Цветанов в Павликени: ГЕРБ ще бъде силният глас в Европа, имаме подкрепата на ЕНП
Цветанов в Павликени: ГЕРБ ще бъде силният глас в Европа, имаме подкрепата на ЕНП / снимка: Пресцентър ГЕРБ

Председателят на Предизборния щаб на ПП ГЕРБ и водач на великотърновската листа на партията Цветан Цветанов се срещна с жители на Павликени в центъра на града. Пред събралите се граждани Цветанов заяви, че трябва да бъдат максимално мотивирани да гласуват и то да гласуват разумно, защото разумното гласуване означава, че няма да има купуване на гласове в изборния ден.

“ГЕРБ се бори за пълно мнозинство, а това може да бъде постигнато само с висока избирателна активност. Нека всички да призоват своите близки и приятели да гласуват. Много от българските избиратели са отвратени от това да отидат да гласуват. Това е стратегията на нашите опоненти – да има ниска избирателна активност. ГЕРБ прави кампания лице в лице, срещаме се с избирателите, за да ги убедим да гласуват за стабилна България. Когато отвратените не гласуват, идват отвратителните, а те отдалечиха страната ни от европейската перспектива ”, заяви Цветанов. Той посочи, че 32 милиарда лева са средствата, предвидени за България през новия програмен период, но за 2014 и 2015 г. страната ни ще усвои нула средства, тъй като кабинетът Орешарски не е се е съобразил със заложената от ГЕРБ рамка. „Те загърбиха тази рамка и започнаха да правят нещо, което не кореспондира с европейските цели. Сега служебното правителство се постара в първите десет дни да бъде подписано това споразумение и Брюксел да започне да вярва в България”, каза още той.

Цветан Цветанов подчерта, че довечера на концерта във Велико Търново ще присъства генералният секретар на ЕНП Антонио Лопез. По думите на Цветанов идването му в България е знак за подкрепата за ГЕРБ. „ЕНП стои твърдо зад ГЕРБ. ГЕРБ ще бъде силният глас в Европа”, категоричен бе Цветанов. Той добави още, че автомагистрала „Хемус” не трябва да се строи със средства на българския данъкоплатец, а с еврофинансиране. „Нека на 5-ти имаме повече деветки в Павликени”, апелира Цветанов. Пред събралите се граждани той заяви още, че няма да правят коалиция с ДПС и БСП. Цветан Цветанов дари и лични средства за лечение на болно момче от град Павликени.