Отново с награди започва учебната година в НУ „Христо Ботев - Плевен
Отново с награди започва учебната година в НУ „Христо Ботев - Плевен / hr.botev

Детска вокална група „Ботевци пеят" с ръководител Валентина Николова завладя сърцата на публиката и журито в Десетия конкус за изпълнение на нова авторска песен в стила на стария шлагер и нова авторска песен в народен стил „Ветринци пее - 2014", с. Ветринци.

„Ботевци пеят" се представиха с песните: „Спомени" и „Сезони" по текст и музика - Петя Карабакалова, аранжимент - Ангел Жеков и Песен на учениците от НУ „Христо Ботев" Плевен по текст Л. Димитров и музика на Асен Антонов.

Отново с награди започва учебната година в НУ Христо Ботев"  Плевен
netinfo


Съвсем заслужено бяха наградени с първа награда в категория за вокални групи, оценявани от престижно жури в състав: Маестро Иван Данчев - автор на текстове, композитор и диригент, Доцент д-р Георги Митев - преподавател по акордеон в АМТИИ - Пловдив, член на Съюза на учените в България и е екзаминатор в Fr.Sсhubert Кoncervatorium - Viena, д-р Мариана Митева - преподавател по музикални теоретични дисциплини в ПУ „Паисий Хилендарски", член на Съюза на учените в България.

Освен публиката и журито, децата от Детска вокална група „Ботевци пеят" спечелиха и симпатиите на кмета на община Велико Търново - инж. Даниел Панов, който специално ги награди с посещение на Музея на българските царе (музея с восъчни фигури) - гр. Велико Търново.