Рушен Риза: ДПС не иска власт на всяка цена
Рушен Риза: ДПС не иска власт на всяка цена / Дарик Добрич, архив

Целта на Движението за права и свободи не е да бъде във властта на всяка цена. Това обяви водачът на листата на ДПС в Добрич Рушен Риза. Според него управление в което липсва политическо съгласие и обща визия за бъдещето на страната няма смисъл да съществува. Риза даде пример с позицията на ДПС към кабинета Орешарски, като подчерта, че партията му е подходила политически зряло и отговорно и е сложила край на агонията на предишното Народно събрание.

Като зам.-председател на партията и досегашен народен представител от Добричка област Рушен Риза призова политическите си опоненти да не връщат страната четвърт век назад с призивите си, че ДПС трябва да бъде изолирана от управлението, защото преяжда с власт. "Нека да погледнем по места кой ръководи структурите на държавната администрация и държавните предприятия. На колко от ръководните постове са хора от малцинствата? Броят се на пръсти във всеки район", заяви водачът на листата на ДПС и припомни, че дори в началото на 90-те, когато в изпълнителната власт не е имало нито един представител на малцинствата, отново са звучали призиви ДПС да бъде закрито.

"Движението за права и свободи е нужно на тази държава,защото внася стабилност и равнопоставеност в политиката. Ние не искаме нищо повече, освен да има толерантност и демокрация. Ние искаме този, който е способен, знаещ и можещ, да има възможност да се реализира и да се развива. Не затова че единия се казва Ахмед, а другия Иван, Ахмед винаги да губи в битката за работа и за постове, а да спечели този, който може", апелира Рушен Риза и призова на предстоящите избори на 5 октомври всички трезвомислещи избиратели, които зачитат демократичните ценности, да гласуват с номер 18 в бюлетината.