Васко Василев, ДСБ: Вялата кампания означава, че всички се страхуват да управляват
Васко Василев, ДСБ: Вялата кампания означава, че всички се страхуват да управляват / Личен архив, ФБ
Васко Василев, ДСБ: Вялата кампания означава, че всички се страхуват да управляват
75152
Васко Василев, ДСБ: Вялата кампания означава, че всички се страхуват да управляват
  • Васко Василев, ДСБ: Вялата кампания означава, че всички се страхуват да управляват

Проблемът на варненци с проекта „Южен поток“ е компресорната станция, която ще бъде построена в местността Паша дере, смята кандидатът за депутат от Реформаторския блок Васко Василев - девети в листата на коалицията. В ефира на Дарик местният лидер на ДСБ заяви, че тя ще окаже негативно въздействие върху туризма.

„Компресорната станция ще бъде разположена на площ от 300 дка, колкото е територията на Кораборемонтния завод. Това ще бъде най-голямата станция в Европа и шумът от нея ще се чува дори в центъра на Варна. Не съм чувал за станция, която се намира на плаж. Подобни съоръжения се правят на повече от 20 километра от населено място. Ако не може без този проект, да измислят друго място за трасето“, коментира Василев.

Според кандидата за депутат интересите на туристическия бранш трябва да бъде защитен чрез държавна политика. Създаване на отделно министерство би означавало, че отрасълът е издигнат в ранг на приоритет.

В следващото правителството трябва да попаднат смели хора с потенциал да направят болезнени реформи, за които ще бъде платена висока цена. Вялата предизборна кампания е белег, че всяка партия се страхува да не спечели много гласове и да не й се наложи на управлява, заяви още Василев.

„Където има конкуренция, има и по-добър резултат. Хората ще бъдат по-мотивирани, ако няма праг от 7 % при преференциите. За Реформаторския блок тази бариера представлява около 1000 гласа, но политици от по-големи партии нямат стимул да правят кампания за преференциален вот“, добави Васко Василев.

Цялото интервю е в звуковия файл.