Руският BALLET ON ICE с две представления във Велико Търново
Руският BALLET ON ICE с две представления във Велико Търново / снимка: организатори

Поради огромния интерес към гостуването на Руския национален балет на лед BALLET ON ICE, организаторите обявяват още една дата за Велико Търново. Санктпетербургските виртуози на леда разширяват турнето си, като освен в София и старата столица, ще имат представления и във Варна. Освен „Лешникотрошачката“ BALLET ON ICE ще изиграе на родна сцена и „Пепеляшка“ по Джоакино Росини. Така Руският национален балет ще бъде в България една седмица за цели 6 спектакъла – като във всеки един от трите града ще бъдат изнесени по два спектакъла -  „Лешникотрошачката“ и „Пепеляшка“.

Сега BALLET ON ICE ще пристигне с два тира с продукция и един тир с оборудването за пързалката. Само смяната на декорите за всяко едно от произведенията отнема четири часа. Замразяването на сцената ще продължи 38 часа. Костюмите и кънките на артистите се поддържат при специални условия, тъй като са изработени специално за всяка една сцена от спректаклите и са от много скъпи платове и детайли, ушити от шивачите на Националната руска танцова академия.

Балетът „Пепеляшка“ е измислен по познатата на всички ни народна приказка и е много привлекателен спектакъл за малки и големи. Ще бъде изигран в оригинал, но този път на лед.

Ето и датите на представленията на ST. PETERSBURG BALLET ON ICE:

Варна – Фестивален комплекс, 23.11 „Лешникотрошачката“, 24.11 „Пепеляшка“, 19:00 ч.
В. Търново – ДКС „В. Левски“, 26.11 „Лешникотрошачката“, 27.11 „Пепеляшка“, 19:00 ч.
София – зала 1 на НДК, 29.11 „Пепеляшка“, 14:00ч; 29.11 „Лешникотрошачката“, 20:00 ч.

Билетите ще бъдат пуснати в продажба от петък, 26 септември. Първите 200 билета за „Пепеляшка“ и първите 200 за „Лешникотрошачката“ са на промоционални цени, с 10 лева по-ниски от редовните. Промо цените са от 30 до 70 лева и ВИП - 90. Можете да ги закупите на Билетен център НДК, на Туристически информационен център - Велико Търново, на касата на Фестивален комплекс Варна, в партньорските магазини и онлайн в системата на Eventim.bg.