Защитата на Петко от Лясковец твърди, че няма данни той да е стрелял
Защитата на Петко от Лясковец твърди, че няма данни той да е стрелял / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Защитата на стрелеца от Лясковец твърди, че няма доказателство, че Петко Петков е застрелял командоса Емил Шарков, предава Нова телевизия.

Същевременно делото за имуществени щети, заведено от майката на стрелеца, приключи. Стефанка Славова обаче ще заведе второ дело срещу България за щетите, нанесени в дома им на стойност 4000 лева.

Съдът вече прие оценката на експертите въпреки възраженията на прокуратурата.

„Кога ще заведем друго дело, ще преценим в хода на наказателното дело. Оттук нататък следва да бъде отговорено на въпросите - какво налагаше да бъде потрошено цялото жилище на моята доверителка, има ли нанесени щети, след като Петко Петков вече е бил задържан и кой ще понесе отговорността за тях", заяви адвокат Иво Пазарджиев.

Адвокатът добави, че до момента няма данни Петко Петков да е стрелял и е възможно не той да е убил баретата Емил Шарков.

„Дали има, или няма гилзи, това не означава, че ако има намерени гилзи, Петко Петков ги е изстрелял. Има две-три съдебни инстанции, които трябва да решат дали Петко Петков е виновен", допълни Иво Пазарджиев.

В края на седмицата се чака ново съдебно заседание, което да реши дали Петко Петков да бъде пуснат под домашен арест. Тогава се очаква и за първи път след стрелбата на 14 март Петко да се появи и да проговори.

Източник: NovaNews.bg