Есента дойде със сняг и ниски температури
Есента дойде със сняг и ниски температури / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова

Есента дойде със сняг и ниски температури в първия ден. Синоптиците обясниха, че няма повод за притеснение, тъй като във времето няма нищо необичайно. Въпреки че на места температурите паднаха до и под нулата и прехвърча сняг, през следващите два дни метеоролозите обещават слънце, а в малко по-далечен план - нормална, дори и мека зима.

Първият есенен и първият работен ден след почивните изненада хората с ниски температури, задръствания, порои и силни ветрове, които събориха клони и дървета на места, предава Нова телевизия.

И ако в София бяха отчетени 7 градуса, то на Витоша зимата наистина напомни за себе си. Термометърът падна далеч под нулата, а гората побеля.

Първият сняг донесе изненади и на прохода „Петрохан". Синоптиците обаче успокояват, че топли слънчеви лъчи ще има през следващите два дни.

Повече за времето може да прочетете ТУК

На дни с по 20 градуса ще се радваме поне до края на месеца, но валежите ще продължат и през октомври и ноември. Според метеоролозите за тежка зима не може и дума да става. По техни думи, декември и януари ще са по-топли, а февруари - отново в нормата. През март се очакват отново валежи.

Източник: NovaNews.bg