Булгаргаз дължи над 20 млн. лв. на НАП
Булгаргаз дължи над 20 млн. лв. на НАП / снимка: Sofia Photo Agency
Булгаргаз дължи над 20 млн. лв. на НАП
75026
Булгаргаз дължи над 20 млн. лв. на НАП
  • Булгаргаз дължи над 20 млн. лв. на НАП

"Булгаргаз" дължи 20 млн. лева за данъци. Това съобщи Александър Петров от газовото дружество на открито заседание на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, на което бе обсъдена цената на газа от 1 октомври. "Булгаргаз" настоява за ръст от 1,69 на сто, докато към момента комисията е изчислила, че цената трябва да се запази на настоящите си нива. Дружеството има просрочия и към "Булгартрансгаз", допълни Петров.

"Ако цената се запази без промяна, каквото е предложението на ДКЕВР, разбира се ще реализираме загуба", каза Петров. По думите му дари да се приеме предложението на обществения доставчик за увеличение на цената с 1.69 на сто, то дружеството пак ще реализира загуба, като тя ще е в размер на 20 млн. лв.

Петров посочи, че Булгаргаз има задължения към НАП в размер на над 20 млн. лв., а топлофикациите в София, Плевен, Бургас и Варна дължат на газовия доставчик над 87 млн. лв.

Александър Петров допълни, че към момента официална индикация за опасност от газова криза няма. В същото време в "Булгаргаз" се подготвят чрез нагнетяване на газ в Чирен. Петров бе категоричен, че ще бъде осигурено допълнително финансиране в случай на газова криза, включително и за закупуване на газ от Гърция, но така и не уточни по какъв начин.