Времето на 24 септември: Вятърът отслабва
Времето на 24 септември: Вятърът отслабва / Dariknews, Архив

Прогноза за 24 септември, сряда

До полунощ и в източните райони валежите ще спрат, облачността навсякъде ще намалее. Вятърът ще отслабне. Минимални температури в повечето места между 5-10 градуса, в района на Кюстендил и Драгоман около 3 градуса, там е възможно да се образува слаба слана.

В сряда ще е предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има в североизточните райони. Вятърът ще е слаб, в Дунавската равнина и източните райони до умерен. До вечерта навсякъде ще стихне. Максималните температури ще са между 16-21 градуса, в София - 16 градуса.

Атмосферното налягане ще е по-високо от средното за септември.

Над планините ще е слънчево. Вятърът ще отслабне, по високите части ще е до умерен от запад, северозапад. Максималната температура на 1200 м ще достигне 10 градуса, на 2000 м - около 4 градуса.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Вятърът ще отслабва. Максималните температури ще са в интервал 18-21 градуса. Вълнение на морето около 2 бала. Температура на морската вода 21-22 градуса.

В четвъртък сутринта ще бъде слънчево, но хладно. През деня ще се затопли. След обяд от запад ще започне увеличение на облачността, отначало висока и средна. През нощта срещу петък в Западна България ще превали.

В петък ще преобладава облачно време, с валежи от дъжд. Вятърът ще се ориентира от изток и ще се усили. Минималните температури ще са по-високи, максималните - по-ниски.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg