Глоба за кинолюбителите, свалили незаконно „Непобедимите 3
Глоба за кинолюбителите, свалили незаконно „Непобедимите 3 / снимка: Guliver/Getty Images

Продуцентите на третата част на холивудския блокбастър "Непобедимите" обявиха, че възнамеряват да поискат компенсация от всеки от 10-те милиона души, които незаконно са свалили филма от мрежата, предаде Лента.ру.

Недобросъвестните кинолюбители ще бъдат открити по IP-адресите им, след което всеки от тях ще получи писмо от компанията Millenium Films с искането да компенсират част от щетите, нанесени на създателите на лентата. В противен случай от компанията ще подадат жалби в съда.

Вече са изпратени 50 000 такива писма.

Заснетият в България филм "Непобедимите 3" с популярни екшън герои от миналото и настоящето се появи в интернет преди премиерата му, припомня Torrentfreak. Само за първите 12 часа чрез тракера BitTorrent.com бяха свалени повече от 100 000 копия на лентата с "почти великолепно качество".

Премиерата на "Непобедимите 3" се състоя на 15 август тази година. В лентата участват Силвестър Сталоун, Арнолд Шварценегер, Мел Гибсън, Харисън Форд, Уесли Снайпс, Джейсън Стейтъм и др.

"Непобедимите 3" донесе на създателите си приходи от 190 милиона долара. Според продуцентите филмът е можел да спечели 250 милиона долара. Причината за слабия резултат те виждат именно в появата на лентата в интернет преди премиерата.

Компанията Lionsgate, дистрибутор на екшъна, е спечелила няколко дела срещу собственици на торент сайтове, разпространявали филма със Сталоун. От Millenium Films обаче са решили да накажат всеки, който е гледал "Непобедимите 3" незаконно.

Източник: БТА