Времето на 22 септември: Променлива облачност, на места ще превали
Времето на 22 септември: Променлива облачност, на места ще превали / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова

Прогноза за времето за 22 септември, понеделник

Утре облачността над страната ще бъде променлива. Преваляванията ще са на отделни места - главно в планинските и северните райони. Вятърът ще е все още предимно слаб, от запад. Минималните температури ще са между 12 и 17 градуса, в София - 14 градуса, а максималните - между 24 и 29 градуса, в София - 24 градуса, предава НИМХ-БАН.

По-късно през деня и вечерта, с усилване на вятъра от северозапад, ще започне да нахлува студен въздух. През нощта срещу вторник в северозападната половина от страната ще има валежи от дъжд, в отделни райони интензивни и придружени с
гръмотевици.

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за септември, ще продължи да се понижава; вечерта ще започне да се повишава.

Над планините преди обяд ще има и слънчеви часове, но след пладне облачността ще бъде по-често значителна. На места ще превали краткотрайно. По-интензивни ще са преваляванията привечер и през нощта срещу вторник, когато и температурите ще се понижават. През деня вятърът ще е от запад, умерен до силен,
но вечерта ще започне да се ориентира от северозапад и ще се усили. Максималните температури ще са все още високи - на 1200 метра - около 20 градуса, а на 2000 метра - 14 градуса.

Над Черноморието ще има променлива облачност, по-често значителна над северното крайбрежие. Вероятността за валежи през деня е малка. Вятърът ще е от юг-югоизток, но през нощта срещу вторник бързо ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Максималните температури ще са между 24 и 27 градуса.

Температурата на морската вода ще е 21-23 градуса. Вълнението на морето ще бъде два - три бала по северното крайбрежие, един - два бала - по южното.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg