Много момичета искат да са новите Сребърни звънчета
Много момичета искат да са новите Сребърни звънчета / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Около 20 деца бяха най- нетърпеливи и се явиха преди началния час- 10 ч., във Военния клуб в Кюстендил за прослушването за детски ансамбъл „Сребърни звънчета". За разлика от предварителния кастинг, когато по- смели бяха момчетата, сега първите деца бяха само момичета. Те бяха поздравени от създателката на „Сребърни звънчета" Ангелина Милева. Заедно с нея в журито са- музикалният педагог Лилия Александрова, актрисата Ани Кръстева и хореографът Васил Василев.


Децата трябва да са на възраст от 5- 15 години. Оценяват се вокалните им качества, тяхната артистичност и усещането им за ритъм. Децата, които чакаха реда си и родителите бяха помолени да стоят извън залата за прослушвания.
Първа на кастинга се яви Стела Рачева, на 12 години. Тя се представи с 2 песни- „12 Коледни картички" и „Руфинка болна легнала".

Ангелина Милева донесе, за да подари на децата от последните издадени брошури и картички за "Сребърни звънчета", преди тя да се премести във Варна. В нея те могат да прочетат, че ансамбъла е създаден през 1969 година. В актива на състава са над 700 концерта, от които 111 в чужбина.


Приетите вече дечица на провелия се през лятото кастинг и тези, които ще бъдат прослушани и приети на обявения днес, ще започнат репетиции в началото на октомври. Работата с децата от "Сребърни звънчета" ще бъде съобразена с предстоящия ремонт на сградата на ДНА. Подготовката им ще се осъществява от екип специалисти в областта на вокалното пеене, хореографията, инструментално и театрално изкуство.