ИМКА Габрово става на 23 години, кани приятели и съмишленици на празник
ИМКА Габрово става на 23 години, кани приятели и съмишленици на празник / ИМКА Габрово

Днес партньори и приятели на ИМКА ще засадят осем дръвчета на осем различни места в Габрово. Посланията, с които те ще бъдат окичени са посветени на 8-те цели на Хилядолетието и на 23 години от създаването на ИМКА в Габрово.

От 11.00 ч. започва заключителната среща по проект „8 цели - Ние действаме!, по който ИМКА работи през последните 16 месеца съвместно с Фондация „Парньори за демократична промяна - Румъния”, Фондация „Партньори за демократична промяна - Чехия и Партньори за местно развитие Бурунди (Африка).

Срещата, организирана в сградата на ИМКА, ще бъде под наслов „Инициативи за глобално образование за развитие”. Ще бъде споделен опита от проекта и от малките ученически проекти, свързани с Целите на Хилядолетието, които бяха реализирани в четирите училища - партньори на ИМКА-Габрово в България. Към гостите ще се присъединят и преподаватели и ученици от партниращите училища - Природоматематическа гимназия ”Акад. Иван Гюзелев”, Национална Априловска Гимназия, Притодоматематическа гимназия „Гео Милев”-Стара  Загора и Професионална гимназия  по хранителни техники и технологии - Пловдив. Те ще представят идеи, родени на  конференцията по случай края на проекта в Букурещ, Румъния, която се проведе от 17 до 19 септември.

Към празника ще се присъединят двама представители на партньорски организации от Бурунди, Централна Африка - Д-р Донавине (Dr. Uwimana Donavine) - изпълнителен директор на неправителствената организация за Здравно образование, за сексуално и репродуктивно здраве и семейно планиране (ABUBEF) и Джереми Кнунзимана (Mr. Jérémie Nkunzimana) - програмен координатор в фондация „Партньори за местно развитие” (FO.CO.DE).

По време на срещата ще бъдат обсъдени бъдещи партньорства за нови проекти, свързани с постигане на Целите на хилядолетието.

От 19.00 ч. ще започне официалната вечер, посветена на 23 години ИМКА-Габрово.

Ансамбъл „Габровче”, Шоу балет ”Магия”, Ансамбъл „Сивек” ще представят свои изпълнения. Квартет „Синтез” ще създаде приятната музкална атмосфера на вечерта.