Група „Куин” издава нов сборен албум
Група „Куин” издава нов сборен албум / снимка: Guliver/Getty Images

Легендарната британска група „Куин” ще пусне в продажба на 10 ноември сборен албум с три неиздавани песни с покойния Фреди Меркюри, едната от които е дует с Майкъл Джексън, съобщи АФП. Сборният албум „Queen Forever” ще предложи „хитове, класики и нови версии на известни песни". Той беше обявен от китариста Брайън Мей още през май. Тогава той каза, че е преработил много от песните с барабаниста Роджър Тейлър.

Дуетът на „Куин” с Майкъл Джексън „There Must Be More To Life Than This” е композиран от Фреди Меркюри през 1981 г. и записан от групата по време на сесиите за албума „Hot Space”.

Вокалите на Майкъл Джексън са записани в студиото му в Лос Анджелис през 1983 г. Фреди Меркюри включва версия на тази песен за първия си солов албум през 1985 г. Версията в дует с Майкъл Джексън обаче не е издавана.

Другите две неиздавани песни са „Let Me Be in Your Heart Again” от Брайън Мей, която е записана в началото на 80-те години на миналия век, но тогава е останала незавършена, и „Love Kills”, която е изпълнявана солово от Фреди Меркюри, а тук е във вариант балада.

Фреди Меркюри почина през 1991 г. на 45 години.

Източник: БТА