„Шведска маса” интегрира деца на бежанци
„Шведска маса” интегрира деца на бежанци / колаж:Атанас Аргиров
„Шведска маса” интегрира деца на бежанци
74984
„Шведска маса” интегрира деца на бежанци
  • „Шведска маса” интегрира деца на бежанци

И отпочна се третият седмоднев от месеца девети на годината изборна, в която глави на калинки режеше първият болярин Близнаший.

Тогаз по агората патриции и нотабили благи ходеха сред човеците и благини многобройни обещаваха им.

Врати училищата отвориха и в едно училище голямо появи се учителка красива, дори прекрасна и мъжете в цялата страна запъшкаха и заохкаха мераклийски и мустаци засукаха, пък никой не се замисли, че такава учителка в училището да ти влезе е радост не само за окото, ами и за душата.

И миньорите разбунтуваха се, че хлябът им го няма, щото пари не плащат им и заровиха се под земята и обещаха, че там ще стоят, ако в страната с големина на длан човешка за тях грошове не се намерят.

Но чу се от престолнината Улпия Шопия „Пари няма, действайте”, пък миньорите обидиха се и заплахи страшни отправиха.

Тъй стигна се до петък и започна предаването „Шведска маса”, а двамата водещи зълодяи Весо Максимовсон и Красимир Калудовсон слова злостни и скверни заредиха. Първо двамата изобщо и никак даже думи похвални за каузата национална „Лудогорец” не казаха, дори непочтително и непатриотично изказаха се и затуй напопържани бяха.

После за красивата българска учителка заговориха и Максимовсон нарече всички мъжове, които за нея с думи лоши говореха, че са нерези. Същевременно обяви в ефир личния си телефон и призова гърли от всички размери, вероизповедания и секс философски школи да му звънят по всяко време и да му пъшкат еротично.

Тогаз Калудовсон попита го дали когато той види  жена красива, мисли си какви книги чете на Йосиф Бродски и Сьорен Киркегаард и какви опери слуша.

И щеше да го пита дали не казва си и той при вида на жена тъй красива  „Ух, мамо, тая фемина ще я скъсам... на изпита по листовки от правилника за движение”, ама не го пита, а вместо туй сумтя тъпашки.

После за всички педагози пя Бойчо от Карнобат, а след него Куин ъф Джапенка показаха как звучат песните на Куин на японски.

В шеги и закачки и други безумства мина време и започна да се разисква темата на предаването „Расисти ли са българите? Съгласни ли сте вашите деца да учат заедно с деца на бежанци?”

Ники обясни, че няма нищо против бежанците и децата на бежанци, защото те бягали от война и идвали в България, а нашите български цигани правели война в България. После добави, че години наред сме били братски страни с разни азиатски и африкански страни и сега братята ни и сестрите от там идвали при нас.

Бат Коста обясни, че преди 42 години живеел на една бургаска улица заедно с евреи, турци, арменци и всички били задружни и си разделяли брашно, ориз, олио, сол и захар. После обясни, че би пуснал с удоволствие децата си да учат с деца на бежанци.

След него звънна Иван Иванов от Айтос, за да попита каква е разликата между неговата съседка циганка, самотна майка с  четири деца и децата на бежанците. Според него разликата била тази, че самотната майка получавала социални помощи, но не пращала децата си на училище, а бежанците искали техните деца да учат български. „Имаме много по-голям проблем с циганите, отколкото с бежанците”, рече Иванов и затвори, като преди това каза, че не сме толерантни.

Баж Жоро припомни случая със село Розово, където според него бесни примати искали да живеят не с бежанци, а с украинки и рускини. Според него това било лицемерие, защото два милиона българи били по света, като голяма част от тях били бежанци още от времето на комунизма и би било ужасно, ако и с тях се отнасят тъй както ние с бежанците в България.

Бат Жоро призова преди да съдим бежанците, да си видим мръсните села, рухналите дворове из селата, външните тоалетни и тогава да говорим.

Ники гневно призова да не се говори само за бежанците от Африка и Азия, ами да се обърне внимание и на хилядите руснаци, които заливат Черноморието.

По този повод бат Жоро пак се обади, за да каже, че руснаците не се съобразяват с нищо и поиска да се обсъди темата в специално предаване.

Тъй се изниза предаването и мина в архивите, а Максимовсон и Калудовсон отидоха да си харчат огромните хонорари в близката офшорна зона.

Чуйте им глупостите в звуковия файл (ако посмеете)