Победа на Патриотичния фронт - ВАС закри 8 секции в Турция
Победа на Патриотичния фронт - ВАС закри 8 секции в Турция / Dariknews.bg, архив

Върховният административен съд закри днес 8 избирателни секции в Република Турция след жалба на Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО. На днешното заседание стана ясно, че при образуването на секциите в Турция са допуснати множество нарушения.

След като изслуша аргументите на Димитър Стоянов и Карлос Контрера - кандидати за народни представители от Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО - съдът установи по безспорен начин, че няма законни основания в турските градове Курткьой, Чорлу, Шейх Синан и Ялова да се откриват секции.

За съжаление, съдът не уважи справедливите искания на Патриотичния фронт - НФСБ и ВМРО да бъдат разкрити повече секции в страните с голяма българска по дух и съзнание диаспора като Р Македония, Р Сърбия и други държави.

„Доволен съм от тази победа, макар и малка. Това показва, че обединените усилия на Патриотичния фронт дават резултат", каза съпредседателят на коалицията Валери Симеонов.

„Тези закрити 8 секции в Турция намаляват броя на избирателите с не по-малко от 12 хиляди души, което е поне един мандат", каза още Симеонов и подчерта, че това е сериозен пример как се постигат успехи, когато се преследват законови и високо отговорни национални цели.

Купуването и продаването на гласове е престъпление