Образование, съобразено с нуждите на бизнеса, предлагат от Патриотичния фронт
Образование, съобразено с нуждите на бизнеса, предлагат от Патриотичния фронт / DarikNews.bg

На модерен, плазмен телевизор се радват учениците, пребиваващи в пансиона към Професионалната гимназия по сградостроителство „Кольо Фичето” във Велико Търново. Новата придобивка е подарък от доц. Милен Михов, водач на листата на „Патриотичен фронт- НФСБ- ВМРО”.  Дарението прие директорът на училището Таня Трифонова, която със задоволство сподели, че новия телевизор ще ползват 70-е младежи в пансиона.

За да се срещне  с ръководството и учителите от гимназията в старата столица пристигна  лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. „Във времена, в които държавата не се сеща за училищата, е по- добре в изборите да направиш нещо добро, вместо да разпръскваш пропагандни материали”. Така Каракачанов коментира благородния жест на уважавания търновски учен и преподавател.

Според председателя на воеводите, българското образование страда от огромен проблем- постоянно е в реформа. Каракачанов смята, че 54 висши училища са твърде много при 7 млн. население. „Това сваля качеството на обучението. Основното и средното образование страдат от липсата на патриотичен елемент. Средното бълва питомци, без да ги подготвя професионално”, посочи Красимир Каракачанов. По негови думи, особено важно е образованието да е съобразено с нуждите на бизнеса в даден регион.

Преди да пристигне във Велико Търново лидерът на ВМРО посети Горна Оряховица, където разговаря с местни земеделски производители. Той заяви, че най- големият проблем са ромските набези, при които трудът на  земеделците често е ограбван. „Изкупува се и продукция с намесата на хора, които играят картелно- притискат производителите да им продават зеленчуци на ниски цени и ги препродават скъпо. Необходим е механизъм и за защита на българския земеделец, като се наложи данък на вносната продукция”, каза Каракачанов.

По отношение на битовата престъпност от Патриотичния фронт предлагат във всяко населено място, където се избира кмет, да бъде назначен полицай, който да е местен и да познава криминалния контингент. Възстановяването на доброволните отряди ще бъде по- ефективна мярка от изпращането на жандармерия в малките населени места, категорични са воеводите. „В България има над 60 хиляди полицаи, на първо място сме в Европа. Само че те са концентрирани в големите градове и столицата, където пазят политиците от народната любов. Охраняват концерти и футболни мачове, а в селата няма”, посочи Красимир Каракачанов.

Лидерът на ВМРО увери търновци, че в лицето на доц. Милен Михов Патриотичният фронт има достоен кандидат за  депутат. „Той е най- добрият водач, който можехме да имаме за листата. За разлика от всички други, доц. Михов е доказал качествата си на учен, преподавател и общественик. Бих помолил всички патриоти да го подкрепят с №24 в интегралната бюлетина, за да може Велико Търново да е представлявано от качествен и достоен депутат в Народното събрание”, призова Каракачанов.