Класическата гимназия с нов покрив
Класическата гимназия с нов покрив / sxc.hu
Класическата гимназия с нов покрив
74964
Класическата гимназия с нов покрив
  • Класическата гимназия с нов покрив

Класическата гимназия ще отвори врати следващата седмица с чисто нов покрив.
От началото на учебната година занятията се провеждат в галериите и музеите на София, тъй като в сградата на бившето 13-то училище до Женския пазар в столицата, където се помещава гимназията, се довършва ремонт.

Проверка на Регионалната здравна инспекция установи, че заради дъждовете по време на ремонта на покрива все още има течове в сградата.

Зам.-министърът на културата Боил Банов каза, че на 23-и септември ще има повторен оглед на сградата и се очаква след това децата да се върнат в класните стаи и да започне учебният процес.

Решението за това дали учениците ще останат в училището до Женския пазар или ще се върнат в старата си сграда на улица „Баба" в „Модерно предградие" още не е взето окончателно, посочи Банов:

„До 5 април 2015 година ние като принципал, като министерство трябва да вземем решение къде в крайна сметка ще се случва обучението на децата от НГДЕК. Имаме ясно и категорично становище и разрешение от Министерството на регионалното развитие, че евентуално можем да преместим децата в сградата на улица „Баба" в Модерно предградие по време на зимната ваканция".