Новият областен управител на Търговище няма да прави смени в екипа на администрацията
Новият областен управител на Търговище няма да прави смени в екипа на администрацията / Борислав Курдов

Приемственост в работата и продължаване на добрите инициативи в интерес на гражданите - този ангажимент пое на първата си пресконференция новият областен управител на Търговище Севда Ерменкова. Тя заяви, че в администрацията няма да се правят смени и екипът й трябва да работи спокойно за организацията на изборите и по текущите си задачи.
Предстои назначаване на нови зам. областни управители, чиито имена ще бъдат оповестени в близките дни. Техните имена ще станат известни през тази седмица.

В администрацията са насрочени проверки по изпълнението на обектите от Публичната инвестиционна програма, по която се реализират 17 проекта на общините. Продължава работата и по Национална програма „Сигурност", където са ангажирани 144 човека по охрана на обществения ред в малките населени места. В ход е поетият ангажимент за процедурата за земите по Параграф 4.

Акцент в работата на Севда Ерменкова ще бъде и превенцията срещу наводнения. Предвидени са проверки на потенциално опасните водни обекти и срещи с отговорните институции на областно ниво.