Истината за КТБ няма да бъде скрита, категоричен е главният прокурор
Истината за КТБ няма да бъде скрита, категоричен е главният прокурор / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова

Молбата за екстрадиция на Цветан Василев е подписана вчера и днес трябва да бъде предявена от Министерството на правосъдието до компетентните сръбски власти, съобщи пред журналисти в Пловдив главният прокурор Сотир Цацаров.

По думите му от тук насетне всичко е в ръцете на сръбския съд. Той уточни, че процедурата в Сърбия е по-различна. В момента повдигнатото обвинение на Цветан Василев е за съучастие в длъжностно присвояване в особено големи размери за близо 206 млн. лева, допълни Цацаров.

Истината за КТБ няма да бъде скрита, категоричен е главният прокурор. Той поясни, че тя няма да бъде изнасяна от прокуратура. Цацаров не пожела да коментира изявленията на адвокатите на Василев и отново, изтъкна, че всичко ще се изясни в съда.

Два са основите сюжета по казуса с КТБ, които очерта Цацаров. Единият е фалит и това е напълно нормална логика по закона на държавата и на БНБ като надзорен орган. Вторият е свързан с грижливо обслужване на КТБ, тъй като е била удобна за държавни структури и политици и е била държана под стъклен похлупак, каза още главният прокурор.

Сотир Цацаров и вътрешният министър Йордан Бакалов са в Пловдив за среща с главния прокурор на Върховния касационен съд в Турция и главния прокурор на Истанбул.

Други новини от Пловдив