Преглед на регионалния печат на 19.09.2014 г.
Преглед на регионалния печат на 19.09.2014 г. / netinfo

„25 години за трима заради убийството на Добрин Русев от Дряновец“ – водещата тема за „Лудогорски вестник“. Баща и двама та му синове ще изтърпяват присъдите си при първоначален строг на изтърпяване – уточнява статията. „Започват записвания за масови профилактични прегледи на жени“ – съобщава „Лудогорски вестник“ на стр. 2. Те са за рак на гърдата, на щитовидната жлеза и за остеопороза. „Лакома приказка за Хензел и Гретел“ очаква малки и големи“ – заглавие от стр. 3 на „Лудогорски вестник“. Премиерата на ДТ“Антон Страшимиров“ беше вчера.

„Общо 25 години затвор за баща и двамата му синове – за смъртта на съселянин“ – водещата тема за „Гледища Днес“. Тримата ще излежат присъдите си при строг първоначален режим и ще платят 240 хил.лв. обезщетение на наследниците на жертвата. „Нов дом за тревопасните животни в зоокъта в Разград“ – заглавие от първа страница на „Гледища Днес“. Изграждането му е започнало вчера. „До 20 ноември в Разградско ще се поставят безплатни силанти на деца“ – съобщава на стр. 6 „Гледища Днес“. Това е етап от Национална програма по профилактика на оралните заболявания.

 

„Четирима кандидат-депутати са бивши агенти“ – водещата тема за „Екип 7“. Двама са агенти и двама щатни служители – става ясно от текста. „Разградски ученици изработиха компютър за наводнена гимназия в Мизия“ – заглавие от стр. 3 в „Екип 7“. Идеята е на младежи от Механото и скоро Професионалната гимназия по химични технологии „Васил Левски“ в Мизия ще получи новата станция. „Кубратски ученик – лауреат в национален конкурс“ – пише на стр. 4 „Екип 7“. 9-годишният Серкан Селим е сред десетте лауреати в Националния конкурс за детска рисунка „Моето ДЗИ“.