Правителството спаси община Раковски с 2 млн. лева
Правителството спаси община Раковски с 2 млн. лева / netinfo
Правителството спаси община Раковски с 2 млн. лв
74937
Правителството спаси община Раковски с 2 млн. лв
  • Правителството спаси община Раковски с 2 млн. лв

Получените от правителството 2 млн. лева са глътка въздух за община Раковски, с които ще разплатим неотложни разходи. Това заяви пред Дарик кметът Иван Антонов.

По сметката си в КТБ общината има близо 3,2 млн. лв., които са блокирани вече три месеца. От тях близо 1 млн. лв. са на училища и детски градини, затова бе застрашено успешното начало на учебната година. Предприехме действия с Националното сдружение на общините в България и изпратихме писмо до Министерството на финансите с молба да ни съдейства, защото ние нямаме вина за проблемите на банката, поясни кметът.

10-те общини в страната, които имат сметки в КТБ, изготвили план на най-важните си дейности и как да бъдат финансирани. „За община Раковски най-важни са училищата и детските градини, както и довършването на няколко проекта по оперативните програми. Понеже бяхме получили авансови плащания по проектите, а те бяха блокирани в КТБ, имаше опасност да плащаме неустойки“, обясни кметът.

С половината от получените 2 млн. лв. от МФ ще се разплатят неотложните разходи на училищата и детските градини. Останалите средства ще отидат за довършването на проектите и по-дребни плащания като заплати и улично осветление, допълни кметът на община Раковски.