Инж. Георги Недев обсъди с гражданите на Бяла най-належащите им проблеми
Инж. Георги Недев обсъди с гражданите на Бяла най-належащите им проблеми / netinfo

Водачът на листата на коалиция "България без цензура" в Русе инж. Георги Недев се срещна днес с жителите на гр. Бяла. Енергийният експерт влезе в непринуден разговор с множество граждани, които изразиха своите очаквания и критики за предстоящите избори и бъдещето на страната след тях.

Повечето граждани използваха възможноста да се допитат до дългогодишния опит на инж. Недев и да споделят своите опасения и оплаквания, свързани с цените на тока за крайните потребители. Според много от тях, се подготвяло следизборно повишаване на цените на електрическата енергия, което ще натежи на и без това скромния им семеен бюджет. Някои от тях дори бяха по-крайни в изказванията си, и бяха на мнение, че нарочно се изчаква края на изборите, за да не "притесняват" избирателите.

От своя страна инж. Недев увери, че в ролята си на директор на Топлофикация винаги е опитвал да поддържа цените на топлоенергията в приемливи за потребителите граници. Според него, съществуват механизми, чрез които цените могат да бъдат задържани на сегашните си нива, без това да навреди на енергийната система в страната, нито ще доведе до големи загуби за производителите.

Георги Недев бе категоричен, че основният проблем пред енергийното законодателство е факта, че то не се спазва стриктно, а в някои случаи изобщо не се спазва. "Ясното спазване на законите би решило много проблеми, при това не само в енергетиката", заяви той. Въпреки това обаче пред следващото правителство ще стои задачата да направи някои промени в законодателството, чрез които може да бъде изчистена работата в енергийната сфера, а потребителите да не бъдат подлагани на подобен стрес, както в последните години.