Стартира нов модул на проекта Танцувай за здраве, насочен към възрастните великотърновци
Стартира нов модул на проекта Танцувай за здраве, насочен към възрастните великотърновци / снимка: Пресцентър - ГЕРБ

20 жители на Велико Търново се присъединиха към новия модул на проекта "Танцувай за здраве" на Старейшините в ГЕРБ. Курсът, който започна преди ден е насочен към хората на възраст над 50 години. В продължение на 3 месеца възрастните курсисти ще посещават безплатни уроци по български народни танци, като ще танцуват 2 пъти седмично.

Още при първата репетиция новите членове на групата успяха да усетят удоволствието от общите занимания, заради което през годините се е сформирала устойчива група от близо 25 души, които посещават всеки модул на проекта.

Координаторът на СГЕРБ д-р Петя Илиева официално откри първото занятие за този сезон. Тя приветства попълнението на екипа и припомни основните цели на всички осъществени и бъдещи проекти на СГЕРБ, които са изразени в мотото на Старейшините  - "Здраве за всички, здраве във всичко, здраве в политиката".

"Досегашният опит и разширяване кръга на привържениците ни показват, че става дума за работещ модел с ползи за отделната личност, за семействата ни, за обществото", заяви в словото си д-р Илиева.

Великотърновските старейшини винаги са сочени като една от най-дейните организации, работещи в подкрепа на възрастното население. Сред другите техни проведени инициативи са безплатни курсове по компютърна грамотност, а също и обучение по английски език за безработни и възрастни хора. Безплатни профилактични прегледи срещу различни заболявания са също редовна част от работата на СГЕРБ в областта.