Махат статуята на Христос от бившия хотел на Ванко 1
Махат статуята на Христос от бившия хотел на Ванко 1 / снимки: Иванка Петков, Дарик радио Пловдив
Махат статуята на Христос от бившия хотел на Ванко 1
74924
Махат статуята на Христос от бившия хотел на Ванко 1
  • Махат статуята на Христос от бившия хотел на Ванко 1

Бившият хотел на Ванко 1 става административна сграда на община Пловдив, съобщи пред журналисти кметът Иван Тотев. В 7-етажното здание ще се помещават служби на кметство „Източен“ – фронт офис за обслужване на граждани, каса и отделите ГРАО и стопански.  На горните етажи ще работи новосъздаденият център за мобилни услуги, който ще контролира интелигентните системи за следене на трафика и елекроннните системи за таксуване на билетите в градския транспорт.

Чуйте думите на кмета в прикачения файл.

140 дни ще продължи реконструкцията на сградата, която в момента се намира на груб строеж. Ремонтът на помещенията ще струва 1,4 млн. лв., а изпълнителят е Обединение „Източен 2014“. Фасадата ще остане в същия вид, увериха изпълнителите.

До лятото на 2015 година различните звена трябва да започнат да функционират, съобщи още Иван Тотев.

Махат статуята на Христос от бившия хотел на Ванко 1
netinfo

Кафенето и басейнът на покрива на хотела ще останат и ще се отдават под наем. До там директно ще се стига с асансьора в сградата. Кухата статуя на Христос от гипсокартон обаче ще бъде премахната и на нейно място ще се издигат надписи и пилони със знамената на Пловдив и на Европа, обясни кметът.

През 2010 г. НАП обяви за публична продан конфискуваният хотел на рапъра Ванко 1 на цена от 2,7 млн. лв. Тогава като областен управител водих няколко разговори с тогавашния финансов министър Симеон Дянков държавата да прехвърли имота на общината. В края на 2011 г. хотелът стана собственост на община Пловдив, припомни Иван Тотев.