В. Великов: Има нещо сбъркано в това да си плащаме за да ни ограбват
В. Великов: Има нещо сбъркано в това да си плащаме за да ни ограбват / netinfo
В. Великов: Има нещо сбъркано в това да си плащаме за да ни ограбват
74919
В. Великов: Има нещо сбъркано в това да си плащаме за да ни ограбват
  • В. Великов: Има нещо сбъркано в това да си плащаме за да ни ограбват

„За нас в центъра на всичко е честната и справедлива република. Справедливостта най-много липсваше на всички българи през последния четвърт век. За да се възстанови тази справедливост трябва да възстановим всички институции, които бяха превърнати в една куха фасада. Има нещо дълбоко сбъркано в това да плащаме като данъкоплатци за определени услуги, а насреща да получаваме само кражби и липса на обществена инфраструктура. Затова и Република БГ е единствената алтернатива на политическото статукво в момента”. Това заяви в интервю по Дарик Венцислав Великов, който е втори в листата на партията в Русе за предстоящите парламентарни избори.

Според него реформите в страната трябва да стартират с промени в съдебната система. „Тогава когато в тежкия мач на пазарната икономика няма рефер винаги богатия е в по-добра позиция от нормалния българин, който за съжаление е беден”, смята Великов. Това би могло да се постигне с промяна на ролята на прокуратурата в съдебната власт. Според него прокуратурата би трябвало да премине към изпълнителната власт, като по този начин ще се постигне равнопоставеност между адвокатите на обвинението и адвокатите на гражданите и фирмите.

Трите най-големи проблема на Русе, които трябва да бъдат решени в следващия мандат са опазване на архитектурното наследство, решаване на проблемите със заетостта чрез подобряване на бизнес-средата и навлизането на ишлемета, както и да се използват максимално възможностите, които дава река Дунав.

Чуйте подробности в звуковия файл