Проф. Христо Белоев: Образованието трябва да се превърне в основен приоритет на България
Проф. Христо Белоев: Образованието трябва да се превърне в основен приоритет на България / Снимка: БСП
Проф. Христо Белоев: Образованието трябва да се превърне в основен приоритет на България
74917
Проф. Христо Белоев: Образованието трябва да се превърне в основен приоритет на България
  • Проф. Христо Белоев: Образованието трябва да се превърне в основен приоритет на България

Водачът на листата за народни представители от коалиция “БСП лява България” в Русе проф. Христо Белоев участва в дебат, организиран от регионалната структура на КНСБ. Обсъдени бяха два документа, изготвени по инициатива на синдикатите – Меморандум за социално-икономическото и обществено-политическото развитие на България в периода 2014-2017г. и Визия за просперитет. В дебата участва и юристът Милена Хинкова, кандидат за народен представител от предизборната листа на “БСП лява България”.

Необходими са закони за средното и висшето образование, които да дадат нова визия и възможности за училищата, заяви на дебата в Русе проф. Христо Белоев. Образователната система е необходимо да се адаптира към дигиталното поколение, което отдавна е в класните стаи и вече навлиза в университетските аудитории, изтъкна ректорът на Русенския универсет.

Учителят и преподавателят да получат нов статут, подобаващо да бъде оценен техният труд и отговорност за възпитанието на младите хора, посочи водачът на русенската листа на “БСП лява България”. Съвместната работа с бизнеса и участието му в учебния процес, провеждането на стажантски програми и практики по нов начин, ще подобрят значително практическата подготовка и реализацията по специалността, обясни проф. Белоев и посочи добра практика от Русе.

Според проф. Белоев е необходимо добро взаимодействие между образованието, науката, държавата и бизнеса. Водачът на предизборната листа на „БСП лява България“ в Русе изтъкна, че образованието трябва да е основен приоритет на България.

Повече чуйте в прикачения файл: