Кметът поздрави плевенските доброволци за доблестта да помогнат на Мизия
Кметът поздрави плевенските доброволци за доблестта да помогнат на Мизия / archive.dariknews

Кметът на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков благодари на седемте плевенски доброволци, участвали в акцията за преодоляване на последствията от катастрофалното наводнение в град Мизия. С грамоти за доблестта да участват като доброволци в помощ на бедстващия град бяха отличени Весела Маринишева, Румяна Богданова, Светослав Братолов, Георги Мелниклийски, братята Емил и Иван Игнатови, Велислав Великов.

На среща с медии проф. Стойков връчи на по-голямата част от тях освен грамотите и значки на Община Плевен, както и книгата на Любомир Буковски „Плевен.Среща с миналото 1877-1944".

"Стана ми тъжно, когато медиите съобщаваха, че от Плевен няма желаещи доброволци", каза 17-годишната ученичка от СОУ „Ив. Вазов" Весела Маринишева. "Нямам големи физически възможности, но реших да се включа, бях там 5 часа и дадох всичко от себе си. България може да върви към по-добро само ако си помагаме един на друг", беше категорична Весела.

Емил Георгиев, който заедно със своя брат Иван и Велислав Великов събраха пари, купиха и доставиха продукти от първа необходимост за пострадалите в Мизия, сподели, че замисля нова подобна акция в края на м. септември.

Както информира Дарик, на 9 август 2014 г. двамата братя Емил и Иван Игнатови, заедно с техен приятел заминаха в бедстващия град Мизия с пълен бус с провизии за пострадалите хора там. Акцията беше по тяхна инициатива и към нея се присъединиха десетки техни приятели, колеги и съмишленици.

Материалът "Братя от Плевен помагат на пострадалите във водния ад в Мизия", излъчен в предаването "Дарик сиеста" по Дарик радио, може да чуете ТУК