„Как да рециклираме с лекота и креативност на  Деня на европейското сътрудничество
„Как да рециклираме с лекота и креативност на Деня на европейското сътрудничество / netinfo

Денят на европейското сътрудничество ще бъде отбелязан от Съвместния технически секретариат по Програмата за трансгранично сътрудничество между Република България и Република Сърбия, в сътрудничество с читалище „Братство - 1869" , на 19-ти септември в 12.00 ч., на централния площад в гр. Кюстендил. По повод празника ще бъде организирана изложба на предмети на изкуството, изработени от ученици от града и ще бъде проведен отворен семинар, на който ще се демонстрират лесни, и практични техники за оползотворяване на отпадъци. Изложбата и семинарът ще бъдат проведени на тема „Как да рециклираме с лекота и креативност".
По време на празника ще бъдат раздадени множество награди и поощрения за участниците, като в края на тържеството, със съвместните усилия на всички, ще бъде създадена мозайка от рециклирани материали, изобразяваща логото на Програмата.
За трета поредна година, в страните-членки на Европейския съюз и съседните им държави, ще се проведат чествания по повод Деня на европейското сътрудничество. Повече от 75 европейски програми за развитие ще организират различни събития в периода от 15-ти до 21-ви септември, обединени под мотото на празника: „Да споделим границите, да станем по-близки". Целта на кампанията, координирана от програма INTERACT, съвместно с Европейската комисия, и подпомагана от Комитета на регионите и Европейския парламент, е да отбележи постиженията на сътрудничеството между европейските региони и държави.