Фандъкова: Това, което ни обединява, е по-важно от различията
Фандъкова: Това, което ни обединява, е по-важно от различията / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Фандъкова: Това, което ни обединява, е по-важно от различията
74901
Фандъкова: Това, което ни обединява, е по-важно от различията
  • Фандъкова: Това, което ни обединява, е по-важно от различията

„Важно е да не забравяме, че това, което ни обединява е по-важно от различията".

Това каза в словото си по повод Деня на София кметът на града Йорданка Фандъкова.

Официалната церемония за празника премина с тържествен водосвет и издигане на знамето на София. Сред присъстващите бяха президентът Росен Плевнелиев, служебният министър Георги Близнашки, патриарх Неофит, министри и общински съветници.

Заради днешния празник входът в общинските музеи и галерии, както и в Зоологическата градина е свободен. Още от Калина Донкова.

В словото си столичният кмет посочи като най-важна задача София да се превърне в по-красив и по-развит град. Тя изтъкна и успехите на Столичната община най-вече в областта на инфраструктурата.

„Празникът на нашия град съвпада с християнския празник на вярата, надеждата, любовта и мъдростта - духовните ценности, които стоят в основата на всяко семейство във всяка общност. Една от основните ни задачи в последните години е София да става все по-добър град за децата си. Важно е да не забравяме, че това, което ни обединява, е повече и по-важно от различията. Убедена съм, че споделяме общата цел - София да става по-модерен и удобен за гражданите град", заяви Фандъкова.

По-рано се проведе и тържествено заседание на Столичния общински съвет, на която бяха връчени званията "Почетен гражданин на София", "Почетен знак на Столична община" и "Значка на София ". Сред отличените са културни дейци, видни спортисти и деятели на спортен клуб "Левски" във връзка със 100-годишнината на клуба. Със званието «Почетен гражданин на София» посмъртно бяха удостоени и Георги Аспарухов - Гунди и Никола Котков.