Изненада във VIP Brother: в ТВО-то звездите са доста по-ведри
Изненада във VIP Brother: в ТВО-то звездите са доста по-ведри / Нова тв

Домсъветът започна своята работа и съквартирантите вече са обект на зоркото наблюдение и критичния език на Маги Халваджиян, Венета Райкова, Александър Найденов и Никол Станкулова. Четиримата от Домсъвета проследиха първото денонощие на VIP съквартирантите и анализираха поведението им. Най-опитните телевизионери Маги и Венета разкриха всички нюанси от характера на участниците. Никол заема позицията на балансьор и медиатор в диалога, а Александър показва завидни познания за звездите в Къщата на база лични контакти с тях. Докато Домсъветът ги коментира, участниците се изправят пред препятствия от битово и морално естество.

Противно на очакванията в ТВО-то съквартирантите са доста по-ведри и се забавляват повече от привилегированите в Резиденцията. „Наказаните" от Политбюрото заподозряха, че са част от заговор и има друго място, където се намират останалите участници. Започнаха догадки дали втората къща е по-луксозна или с още по-лоши условия от тези, в които те са принудени да живеят. Както Маги Халваджиян отбеляза, проличава си българската черта „Не е важно аз да съм добре, важно е Вуте да е зле". Сякаш липсата на елементарни пособия и хигиена не ги тревожи толкова, повече ги крепи възможността останалите да са подложени на по-тежки изпитания.

Дори без вилици и ножове, „пеещата готвачка" Камелия Воче успя да приготви импровизирана, но вкусна вечеря, а на другия ден с още по-голям ентусиазъм се втурна да приготвя любимата храна от соца - пиле със зеле. Албена Вулева отказа да се храни, което притесни останалите съквартиранти. Дали от претенция или от истинско отвращение скандалната водеща предпочете глада пред соц менюто и народната кухня.

Всички жени от ТВО-то имаха затруднения със свалянето на грима. Повечето от тях го премахнаха със сапун, после кожата им беше силно зачервена, Жени и Кучкова си направиха маска с кисело мляко, което доведе до масово одобрение във Facebook, особено за Ели Кучкова, която изненада публиката с непринуденото си поведение и липсата на претенции.

В общото помещение VIP Brother е оставил стар телевизор. По времето на социализма хората нелегално слушаха в домовете си радио „Свободна Европа", а през 2014 година в къщата на VIP Brother съквартирантите прихванаха сигнал от Резиденцията и подслушаха част от разговор на Политбюро. Безпогрешно разпознаха гласа на Йорданка Христова и започнаха да измислят хипотези за своята съдба и случващото се с останалите участници.

През първата им сутрин в Къщата в ранни зори ги събуди звънец. Камелия Воче и Ива Екимова направиха задължителната за соца физзарядка. Единствената молба, която съквартирантите имат към VIP Brother, е да им даде цигари и козметика. Но все още не е опрял ножът до кокала, защото намират сили да се шегуват с несгодите.

Не така ведро е положението в Резиденцията. Съквартирантите от „висшата класа" заподозряха конспирация още от самото начало. Те обсипаха Политбюрото с въпроси, на които не получиха задоволителни отговори. Евгени изглежда, че не му пука за това какво мислят останалите за тяхната роля, но Йорданка се притеснява и се опитва да измисли правдоподобна версия за тяхната роля.

Камелия Тодорова прие тежко новината, че Йорданка Христова и Евгени Минчев разполагат с отделна спалня. Тя веднага поиска да се размени с Лорда и недвусмислено показа, че не j е приятно да бъде третирана като една от всички и иска специален статут. Влезе в Изповедалнята и обсипа с битови въпроси VIP Brother. Преди влизането в шоуто точно тя твърдеше, че е много адаптивна и че в Къщата веднага ще си проличи кой е дисциплиниран и може да живее с други хора в едно помещение.

Наско Месечков и неговата сексуална ориентация силно вълнуват Евгени Минчев и Кали. Те са сигурни, че той е най-напрегнатия съквартирант, защото усилено крие сексуалността си. Лордът подложи на кръстосан огън и изкусителни тактики Наско и Мартин. Още на първата сутрин младите мъже подозрително дълго се въртяха в кухнята, докато Евгени приготви турско кафе за всички съквартиранти. Въпреки че тънат в лукс и нищо не им липсва, съквартирантите в Резиденцията постоянно се оплакват.

Още в първия ден от престоя на съквартирантите Големият брат им постави тежка задача, в която си пролича доверието помежду им и способностите им да действат като екип и да поемат отговорност.

В ТВО-то участниците гледаха видео, което разкри мотивите на Политбюрото, с които едни бяха настанени в лукс, други - в мизерия. Ива Екимова прие тежко казаното от Евгени, но в последствие възвърна вътрешния си комфорт. Съквартирантите получиха задача да излъчат един представител, който ще се премести да живее в Резиденцията и ще представи пред „политическия елит" простолюдието. Почти единодушно (с изключение на Албена Вулева) те избраха Ели Гигова заради нейната интелигентност и дипломатичност.

По време на живото предаване обаче VIP Brother изненада всички, като накара съквартирантите от ТВО-то да изпратят двама представители в Резиденцията. Това стъписа дори Ники Кънчев, който хвърли сценария си в студиото и каза, че не знае какво и защо се случва. Какво се крие зад решението на Големия брат, спонтанно ли е или зад него се крие пъклен план, ще разберем тази вечер по Нова телевизия.

И така Ели Гигова и Елена Кучкова почукаха на вратата на Резиденцията. Посрещането им не бе никак радушно. Евгени и Йорданка видимо се сконфузиха, когато съквартирантите разбраха истината за разпределението им. Наско Месечков и Мартин Мартинов се зарадваха на „свежата кръв", която влиза в тяхната къща, а по-възрастните участници предусетиха, че няма да се радват еднолично на вниманието на младите. Каква ще бъде реакцията на Камелия Тодорова, когато й се наложи да дели спалнята с още повече съквартиранти?

Тази вечер влизат със сигурност двама нови съквартиранти - Влади Въргала, който ще весели останалите и синът на легендата Иван Иванов, красивият рапър, който вярва, че "Всичко е любов", Wash MC. Той е свободен и необвързан, така че се очаква сред дамите да настъпи оживление.

Първата мисия също предстои тази вечер. Екстремна мисия на живо ще гледаме тази вечер в предаването - с кодово заглавие "Невъзвращенци" - обитателите на общежитието ще трябва да се подложат на нечувани физически и психически изпитания, за да могат да преминат "желязната завеса" и да се озоват в Резиденцията, където се леят реки от шампанско, чакат ги скъпите им дрехи, козметика и цигари.

Но преминаването има цена и тя ще е много висока, както и градусът на напрежението в тазвечерния епизод на VIP Brother от 20 часа по Нова телевизия.