Времето на 18 септември: Облачно с превалявания
Времето на 18 септември: Облачно с превалявания / снимка: Sofia Photo Agency, архив

През нощта значителна облачност и интензивни валежи ще има в югоизточните райони на страната. Ще превали и в крайните югозападни райони. Над останалата част от страната облачността ще е разкъсана и ще е почти без валежи.

Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще е над средното за месеца. Минимални температури между 10 и 15 градуса, по Черноморието до 17-18 градуса. Утре ще има по-значителни разкъсвания и намаления на облачността. Предимно облачно ще се задържи над крайните източните райони и там на места ще превали.

Краткотрайни валежи ще има и на места в планинските райони. Вятърът ще е слаб, в Източна България до умерен от североизток. Максимални температури между 19 и 24 градуса.

Над Черноморието ще преобладава облачно време, на места с превалявания от дъжд. Повече ще са валежите в южната част. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 21-23 градуса, вълнението на морето ще е 3 - 4 бала. Температурата на морската вода е 22-23 градуса.

Над планините ще има разкъсана облачност. На отделни места краткотрайно ще превали. Вятърът ще е слаб до умерен от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13 градуса, на 2000 метра - около 7 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg