Стефан Димитров: Бизнесът не може без образование
Стефан Димитров: Бизнесът не може без образование / netinfo
Стефан Димитров: Бизнесът не може без образование
74883
Стефан Димитров: Бизнесът не може без образование
  • Стефан Димитров: Бизнесът не може без образование

Какво е необходимо да се направи за сферата на образованието така, че то да бъде ефективно, обсъдиха директори на училища и детски градини от община Димитровград с председателя на местния парламент там и втори в листата на Реформаторския блок за Хасковския избирателен район Стефан Димитров.Между 5 и 5,5 % от брутния вътрешен продукт на страната да се насочват за образование предвиждат от Реформаторския блок. "Ние не искаме да сменяме учебниците, а повече пари за системата на образованието и реформи, които да я направят по-ефективна”. Това заяви втория в листата с кандидати за народни представители от Реформаторския блок в Хасковско Стефан Димитров на среща с представители на Съюза на работодателите в сферата на образованието в Димитровград.

Дофинансиране трябва да има, както към университетите и училищата, така и към детските градини и ясли, тъй като и в тях също се води учебен процес. Много общини нямат собствени приходи, за да финансират детските заведения а отказът на държавата да го прави на практика стопира образованието в най-ранна детска възраст, посочи Стефан Димитров. Според него повече средства за образование ще има при добре работеща икономика, на която са необходими образовани и добре подготвени кадри. Бизнесът не може без образование, защото именно то създава възможности той да се развива, категоричен бе Стефан Димитров.

 

В хода на дискусията директори на учебни и детски заведения от община Димитровград поставиха проблемите, които срещат в работата си и представиха свои идеи за развитие на образованието. Звукова картина чуйте в приложения файл.