Кирил Добрев: Хората в селата не трябва да бъдат забравяни
Кирил Добрев: Хората в селата не трябва да бъдат забравяни / БСП

Водачът на листата на социалистите в област Габрово Кирил Добрев проведе редица срещи в села от областта – Добромирка, Яворец, Златевци, Малък Вършец и Гостилица. Навсякъде той бе посрещнат изключително топло от местните хора.

Кирил Добрев и кандидатите за народни представители от листата на Коалиция “БСП лява България” разговаряха с местните хора по всички въпроси, които ги вълнуват – от размера на пенсиите и стандарта на живот до лошата инфраструктура и обезлюдяването на малките населени места.

“За първи път през последната една година, правителството се сети за нас, които живеем в селата”, коментираха местните хора. Те изразиха задоволството си от факта, че по време на правителството на Пламен Орешарски, са заделени средства за реализиране на проекти и благоустрояване в малките населени места.

Хората в селата изразиха надеждата, че този процес ще продължи и занапред, защото София и областните градове не са държавата, а селата и малките градове обезлюдяват прогресивно и е необходимо да се направи така, че да бъдат решени и техните проблеми. Сред конкретните въпроси, които поставиха жителите на посетените села са да бъдат запазени здравните служби, както и да се направи ремонт на пътната мрежа, защото има места, където не е поставян асфалт повече от 20 години. Те настояха и за подкрепа на местните читалища, които са център на духовността в селата.

Кирил Добрев и кандидатите за народни представители от листата на Коалиция “БСП лява България” ще продължат срещите си в селата от област Габрово. “Хората в селата не трябва да бъдат забравяни от политиците. Затова нашите срещи с тях няма да бъдат само в рамките на предизборната кампания, а ще продължат през целия мандат”, категоричен бе Кирил Добрев.

*Парламентарни избори 2014. Купуването и продаването на гласове е престъпление*