Татяна Дончева: „Движение 21“ залага на професионалисти и нови лица
Татяна Дончева: „Движение 21“ залага на професионалисти и нови лица / netinfo

Залагаме на професионалисти и нови лица, а не на „социални“ несретници, които търсят големите партии, за да им намерят работни места. Това обяви в Разград лидерът на политическа партия „Движение 21“ Татяна Дончева, която бе в Лудогорието, за да представи кандидатите на политическата сила с №1 в интегралната бюлетина.

Три дами са в разградската листа. Водач е Дария Малчева. Тя е работила като учител в Разград, от 14 години има частен бизнес в Софи, представител е на Сдружението на малкия средния бизнес, което активно работи в сферата на създаване на клъстъри. Втора в листата на „Движение 21“ е Диана Александрова – химик по образование, работи в завода за антибиотици, активен участник във фенската агитка на „Лудогорец“. Трета е Мария Илиева – собственик на счетоводна къща в Кубрат, която обслужва големи земеделски производители.

Дончева сравни навлизането си в политиката с възхода на разградския футболен клуб „Лудогорец“. Според нея за промяна в българския политическия живот, както и за промяна в българския футбол трябва да се започне от селско отборче в „Б“-група. За тези избори амбицията на „Движение 21“ е влизане в парламента, jтоест от "Б" в "А"-група. За това според нея са необходими  160 000 гласа, от които 1000-2000 от Разградско.

Залагаме на хора от свободните професии и представители на дребния средния бизнес, на професионалисти, не на партийци – обяви Татяна Дончева. Сред 208-те кандидат-депутати от цялата страна има бивши симпатизанти на БСП, на НДСВ, а и свързани с десницата, повечето обаче не са били активно свързани с политиката и са от поколението на 30-40-годишните, 57% от кандидатите са жени. Сред тях е и „българската Анджелина Джоли“ – Айлин Дахилова – Василева, която води листата в Русе и е трета в един от столичните райони, тя е дъщеря на кубратския бизнесмен Лютфи Дахилов. Дончева коментира, че представянето на етносите в българския политически живот е свързано с места за турската интелигенция, образовани и мотивирани хора в ръководствата на всички партии, а не в изроденото присъствие на ДПС в политическия живот. Според нея обръчите на ДПС са удушили политическия живот.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.