Одобриха за продажба на търг активи на Тролейбусен транспорт
Одобриха за продажба на търг активи на Тролейбусен транспорт / Дарик Добрич, архив

Общинските съветници взеха решение да бъдат продадени на търг с тайно наддаване активи на „Тролейбусен транспорт” ЕООД. Това са имоти - земя и сгради, и транспортни средства на дружеството, от които не се очаква бъдеща икономическа изгода.

Сред тях са два парцела с площ 5 296 и 10 000 кв.м, с начални тръжни цени съответно 155 240 лева и 293 120 лева; две токоизправителни станции - „Гара юг" с дворно място 1 110 кв.м и едноетажна масивна сграда с площ 240 кв.м за 123 100 лева и „Дочо Михайлов" с дворно място 920 кв.м и едноетажна масивна сграда 244 кв.м за 115 810 лева. Ще се продават още 23 тролейбусни коли, оценени като вторични суровини за 75 700 лева.

На заседанията на постоянните комисии е предложено търговете да се проведат в сградата на общината, от 7-членна комисия с представители на Местния парламент и администрацията. Това бе утвърдено, като за членове на комисията бяха избрани съветниците Светослав Димитров, Васил Василев, Стелиян Митев, Атанас Атанасов и Божанка Вуцова. Другите двама ще бъдат предложени от кмета.

Средствата от продажбата на имотите, които са под възбрана, управителят на "Тролейбусен транспорт" ЕООД е задължен да преведе за погасяване на задълженията на дружеството към ТД на НАП - Варна, офис Добрич, по изпълнително дело от тази година, а разликата над размера на задълженията ще бъде преведена по сметка на дружеството.

Припомняме, че на извънредна сесия на 26 август т.г. съветниците решиха да се продаде на публичен търг с тайно наддаване и контактната тролейбусна мрежа в Добрич с начална цена 1.2 млн.лева.