Времето на 17 септември: Валежите отслабват
Времето на 17 септември: Валежите отслабват / снимка: Sofia Photo Agency, архив

През нощта все още на много места в Западна и в Централна България ще има валежи. Утре валежите ще са в процес на спиране, ще са по-слаби и на по-малко места. Ще има и временни разкъсвания на облачността.

Привечер над югоизточните райони от страната ще се развие мощна купесто-дъждовна облачност и през нощта срещу четвъртък там ще има интензивни валежи. Ще духа слаб, в източните райони от страната - до умерен, североизточен вятър.

Максималните температури, в повечето места, ще са между 18 и 23 градуса. В София - около 17 градуса. Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще бъде малко над средното за месеца.

Над планините ще бъде облачно, преди обяд - все още с валежи, но в процес на отслабване и спиране. В ранните сутрешни часове по високите части на Рила и Пирин дъждът ще се примесва със сняг. Ще духа умерен до силен вятър от източната четвърт. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 12 градуса, на 2000 м - около 7 градуса.

Над Черноморието ще преобладава облачно време с временни разкъсвания на облачността над северното крайбрежие. Привечер над южното крайбрежие ще се развие мощна купесто-дъждовна облачност и през нощта срещу четвъртък там ще има интензивни валежи. Очакват се значителни количества. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималните температури ще са 20-22 градуса, вълнението на морето ще е 3-4 бала. Температурата на морската вода е 24-25 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg