Оправдаха поданици на Елизабет ІІ, обвинени, че са отвлекли дете в село Добромирка
Оправдаха поданици на Елизабет ІІ, обвинени, че са отвлекли дете в село Добромирка / VESTI.bg

Оправдаха англичаните от село Добромирка, обвинени в отвличане на малолетно момче и противозаконното му задържане. Състав на Окръжен съд Габрово реши, че британските граждани са невинни по обвинението, че на 7 май миналата година са качили в лек автомобил „Воксхол Фронтера” 11-годишно дете от селото и са го отвлекли.

На 7 май в 19:30 ч., в РУП-Севлиево е получен сигнал, че половин час по-рано детето е изчезнало от улица в село Добромирка. По данни на майката, която позвънила на тел. 112, момчето било качено в тъмен джип. Предприети били незабавни заградителни и оперативно-издирвателни мероприятия, в резултат на които, около час и половина след подаване на сигнала, ситуацията е разплетена.

38-годишният английски гражданин, пребиваващ в  Добромирка, установил, че от негов кон, оставен на паша в края на селото, липсват метална спънка и част от амуницията. Мъжът се усъмнил, че кражбата е извършена от 11-годишното момче, открил го на улица в селото и го качил в автомобила си.

Момчето признало за деянието, след което било върнато в дома си. Там посочило къде се намират вещите, мъжът ги взел и се прибрал.