Започват номинации за поощряване на млади учители във варненските училища
Започват номинации за поощряване на млади учители във варненските училища / DarikNews.bg, архив

Започва десетото издание на инициативата за поощряване на младите учители на Варна – „Общинско отличие на млад учител за мотивиран и добър старт в учителската професия”, съобщиха от дирекция „Образование, младежки дейности и спорт”.

За първи път отличието е връчено през 2005 г. по повод Международния ден на учителя – 5-ти октомври. До този момент носители на отличието са 55 млади хора.

За да бъде номиниран за отличието, учителят трябва да е на възраст до 35 години, да има най-малко една година стаж по специалността и да не е носител на наградата през последните три години. Срокът за представяне на предложенията за 2014 година е 25-ти септември. На финала отличието се връчва т кмета на Варна на учители - по етапи и степени на образование – предучилищно, основно и средно (общо и професионално).

Регламентът по номинирането уточнява процедурата и начина за номиниране и определяне на носителите на наградата. Регламентът е поместен на сайта на община Варна, рубриката „Дирекции и дейности“, дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“.