Нови финансови стимули за децата на „Тунджа“
Нови финансови стимули за децата на „Тунджа“ / netinfo

На 15 септември, денят, в който беше открита новата учебна година, Община „Тунджа” за пореден път подкрепи своите ученици и студенти, постигнали високи резултати в областта на образованието, изкуствата и спорта. На третата за 2014 г. сесия, еднократно финансово стимулиране в размер на 9 640 лева беше връчено на 114 млади хора, жители на общината. Средствата са изцяло от дарения, събрани на проведения през месец декември 2013 г. благотворителен бал, съобщават от общинския пресцентър.

„Инвестирайки във вас, във вашето бъдеще, ние инвестираме в бъдещето на Община „Тунджа“, подчерта кметът Георги Георгиев при връчването на финансовите стимули. „Връчването на днешните финансови стимули е поредното доказателство, че в нашата община растат отговорни и умни млади хора, които се стремят към по-високо образование и вярвам, че знанията, които усвоявате сега,  ще се върнат стократно в общината“, допълни кметът.

Приветствие към учениците и студентите отправи и председателят на Общински съвет „Тунджа“ Нели Славова.

Идеята за създаването на фонд, чрез който да се подпомагат младите хора, е предложена през 2008 година от кмета на община „Тунджа” Георги Георгиев и е в изпълнение на последователната политика на общината за грижа към подрастващите.