Община Враца участва в туристически форум във Варна
Община Враца участва в туристически форум във Варна / Дарик Враца - архив

Община Враца ще участва в VІІ-ия Черноморски туристически форум „Варна 2014”. Форумът ще се проведе от 18 до 20 септември в гранд хотел „Димят”. Тази година темата е "Историко-археологически туризъм - наследство с перспектива”. Община Враца ще бъде представена с презентация „Проучване на археологическия обект в местността „Градище” край прохода Вратцата”.

Презентатори са археолозите от Регионалния исторически музей доц. д-р Нарцис Торбов и Александра Петрова. Общината ще има и свой щанд, на който гостите, освен рекламни материали, ще могат да видят и макет на съществувалата  крепост в местността „Градище”. Участието във форума е една от иницативите на Община Враца, посветени на Световния ден на туризма, който се отбелязва на 27 септември. По същия повод, за втора поредна година, на 25 септември от 10.30 ч. в Природозащитния център „Натура”, ще се проведе открит урок „Спомени от моето туристическо лято”.

В него ще се включат ученици от врачанските училища. На 27 септември от 9 ч. стартира туристическият поход по маршрут Враца - водопад "Скакля" – местността Мандрата - Медковски серпентини – кв. Медковец. Групата туристи ще тръгне от паркинга на Дома за стари хора. Очаква се времетраенето на похода да бъде шест часа, като е предвиден и един час почивка за обяд.

Походът предвижда два етапа. Първият е до Скакленското изворче, до където се стига за около 40 минути. Вторият обхваща целият маршрут. Организатори на туристическата проява са Община Враца, дирекцията на ПП „Врачански балкан” и Природозащитен център "Натура".